Algemene voorwaarden

Wij willen heel graag dat je onze algemene voorwaarden begrijpt, daarom hebben wij twee versies van onze algemene voorwaarden. 

Eén versie in normale mensen taal en de officiële versie in juridische taal.

Algemene voorwaarden uitgelegd

> Artikel 1 - Definities

In deze voorwaarden worden de volgende begrippen gebruikt: 

 • Bedenktijd: De tijd die je hebt om je te bedenken en te beslissen of je toch niet wilt doorgaan met je aankoop.
 • Consument: Gewoon een persoon zoals jij, die iets koopt en niet als werk of bedrijf handelt.
 • Dag: Gewoon een normale kalenderdag, niets ingewikkelds.
 • Duurtransactie: Een deal waarbij je over een periode spullen of diensten krijgt, niet allemaal in één keer.
 • Duurzame gegevensdrager: Iets, bijvoorbeeld een USB-stick of een harde schijf, waar je persoonlijke informatie op kunt opslaan en later weer kunt bekijken.
 • Herroepingsrecht: Als je spijt hebt van je aankoop, kun je binnen een bepaalde tijd beslissen om het toch niet te doen.
 • Ondernemer: Degene die de webshop runt en dingen verkoopt.
 • Overeenkomst op afstand: Een deal die je maakt zonder dat je fysiek bij elkaar bent. Bijvoorbeeld online winkelen.
 • Techniek voor communicatie op afstand zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen: Een manier om met elkaar te praten of zaken te doen zonder dat je op hetzelfde moment op dezelfde plek bent. Bijvoorbeeld via e-mail, telefoon of chat.

> Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

The Lente Company handelend onder de naam lentecompany.nl

Vestigingsadres

 • Valsteeg 6
 • 7751 RK Dalen
 • Kvk nummer: 01128507
 • BTW id nummer: NL103091312B01

Bereikbaarheid

 • Maandag    09:00-12:00 en 14:00-17:00
 • Dinsdag     09:00-12:00 en 14:00-17:00
 • Woensdag  09:00-12:00
 • Donderdag 14:00-17:00
 • Vrijdag       09:00-12:00 en 14:00-17:00

Bereikbaar via

 • Telefoon: +31(0)6-134 00 366
 • Mail: info@lentecompany.nl

> Artikel 3 - Toepasselijkheid

Deze regels gelden voor alles wat wij aanbieden en voor elke deal die wij samen met jou op afstand maken. Voordat we een deal sluiten, krijg je de tekst van de algemene voorwaarden op de afreken pagina te zien. Je vinkt voordat je kunt gaan betalen aan dat je er kennis van hebt kunnen nemen. 

Je kunt ook een linkje naar de algemene voorwaarden vinden onder aan elke pagina op de website.

Lukt het allemaal niet om ze online te lezen, dan zorgen wij ervoor dat je ze op een andere manier kunt lezen.

Als er naast deze algemene voorwaarden ook nog voorwaarden zijn voor bepaalde producten of diensten die strijdig zijn met de algemene voorwaarden?  Dan mag jij altijd de voorwaarden kiezen die het beste zijn voor jou.

> Artikel 4 - Het aanbod

Als je iets koopt en dit is een aanbod voor een bepaalde periode of er zijn speciale voorwaarden, dan staat dat duidelijk in het aanbod.

Op de site wordt een volledige en gedetailleerde beschrijving gegeven van wat je koopt. Als er foto's zijn, laten die echt zien wat je krijgt. Soms maken wij ook wel eens een foutje, en als het overduidelijk is dat het een fout is dan hoeven wij ons daar niet aan te houden. Maar dat proberen we natuurlijk wel!

Bij het product of de dienst moet alle informatie staan die jij nodig hebt. Denk aan de prijs met belastingen, eventuele verzendkosten, hoe de deal tot stand komt, en of je het mag terugsturen. Ook moet het aangeven hoe je betaalt, hoe het wordt geleverd en uitgevoerd, en hoe lang je hebt om het aanbod te accepteren.

En er moet duidelijkheid zijn over extra kosten voor communicatie op afstand, bijvoorbeeld als je ons belt. Als de overeenkomst wordt opgeslagen, moet je weten hoe je die kunt bekijken. Bij het afrekenen controleer je nogmaals jouw gegevens. De overeenkomst kan alleen in Nederlands worden gesloten. Als er gedragsregels zijn wij ons aan moeten houden, moet je weten hoe je die kunt vinden.

Als het om een langlopende deal gaat, moet het aanbod ook aangeven hoe lang dat duurt.

> Artikel 5 - De overeenkomst

De deal is officieel als jij, als klant, het aanbod accepteert en aan alle voorwaarden voldoet, behalve als er in paragraaf 4 iets anders staat (als wij vooraf weten dat je het niet kunt betalen, dan kunnen wij extra voorwaarden stellen).

Als je het aanbod online hebt geaccepteerd, krijg je meteen een bevestiging van de ons. Maar als je die bevestiging niet krijgt, mag je de deal annuleren. Maar dan moet je wel even kijken in je spambox, want daar zit het mailtje ook nog wel eens verstopt.

Als de online bij ons koopt, kun je veilig bij ons betalen. Hier zorgen wij voor doordat wij gebruik maken van een partij (Mollie) die dat heel goed heeft geregeld.

Plaats je een hele grote bestelling dan kan het zijn dat wij binnen de wet kijken of jij als klant de betalingsverplichtingen kunt nakomen en andere zaken die belangrijk zijn voor een verstandige deal op afstand. Als uit dat onderzoek blijkt dat er goede redenen zijn om de deal niet door te laten gaan, kunnen wij de bestelling annuleren. Maar eerst kijken we samen of we tot een goede oplossing kunnen komen.

Voordat je iets koopt, kun je alle informatie die je nodig hebt vinden op de website. Denk bijvoorbeeld aan het adres waar je terechtkunt met klachten, informatie over het herroepingsrecht (of een duidelijke melding als dat niet geldt), garanties, en hoe je de overeenkomst kunt opzeggen als die langer dan een jaar duurt. Deze informatie kun je makkelijk vinden op de website en kun je hier ook downloaden als pdf.

Als het om een langlopende deal gaat, geldt het bovenstaande alleen voor de eerste levering.

> Artikel 6 - Herroepingsrecht

Als je iets koopt, mag je binnen 14 dagen bedenken dat je het eigenlijk niet wilt, wij willen graag dat je tevreden bent. 

Die 14 dagen beginnen vanaf de dag nadat je het hebt gekregen. In die tijd moet je netjes met het product en de verpakking omgaan. Je mag het alleen uitpakken of gebruiken om te checken of je het wilt houden. 

Als je toch bedenkt dat je het niet wilt, moet je het terugsturen naar ons. Zorg ervoor dat je alles wat erbij zat terugstuurt en in dezelfde staat en verpakking als toen je het kreeg. Kijk op de website bij retourneren hoe het werkt en volg de stappen. Dan handelen we het samen goed af.

> Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping

Als jij iets terugstuurt omdat je van gedachten bent veranderd, moet je zelf de verzendkosten betalen. Als je al betaald hebt, zorgen wij ervoor dat je je geld binnen 30 dagen na het terugsturen terugkrijgt. Lekker snel!

> Artikel 8 - Uitsluiting herroepingsrecht

Natuurlijk zijn er wel een paar uitzonderingen op het terugsturen. Dit geven wij ook vooraf duidelijk aan.

Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om iets terug sturen als wij iets speciaal voor jou hebben besteld of hebben gemaakt in onze werkplaats.

> Artikel 9 - De prijs

Als wij een aanbieding hebben zie je dit duidelijk op de website. Als je bestelt voor de aanbiedingsprijs dan leveren wij het ook over die prijs!

Tenzij de BTW tussentijds omhoog gaat, daar hebben wij helaas geen invloed op. Gelukkig gebeurt dit maar heel zelden. En als de prijs afhankelijk is van iets anders, dan geven wij dit duidelijk aan.

De prijzen die worden genoemd op de website zijn inclusief btw. Op de factuur zie je het bedrag aan btw dat in rekening is gebracht.

> Artikel 10 - Conformiteit en garantie

Wij belovendat de spullen en/of diensten die je krijgt, precies zijn zoals afgesproken. Op de site staan alle eigenschappen bij het product en ze voldoen aan de normale eisen van kwaliteit en bruikbaarheid. 

Natuurlijk zorgen wij er ook ervoor dat wij voldoen aan de wetten en regels die gelden op het moment dat je ons product.


Als wij, de fabrikant of de importeur garantie geeft, betekent dat niet dat je je wettelijke rechten verliest. Je kunt nog steeds ons aanspreken volgens de afspraken die wij gemaakt hebben.

> Artikel 11 -  Levering en uitvoering

Wij gaan super voorzichtig om met de spullen die je bestelt. Als je iets bestelt, wordt het op het adres bezorgd dat jij aan ons hebt doorgegeven.

Wij doen ons om je bestelling snel te leveren, maar sowieso binnen 30 dagen. De meeste producten hebben wij op voorraad en deze worden binnen 2 werkdagen verzonden. Maar heel soms moeten wij nabestellen en dan duurt het wat langer.

Als er vertraging is of wij kunnen de bestelling niet helemaal leveren, dan laten wij je dat binnen 30 dagen weten. Dan mag jij de overeenkomst gratis annuleren en misschien zelfs schadevergoeding vragen.

Als je annuleert, krijg je het geld dat je hebt betaald zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug. Als wij het bestelde product niet kunnen leveren, proberen wij iets anders te regelen. Als dat gebeurt, laten wij dat heel duidelijk weten.  Je kunt dat nog bedenken of je het werk of niet wilt.. Als je in dit geval iets terugstuurt, dan betalen wij de kosten.

Tot het moment dat je spullen worden bezorgd, zijn wij verantwoordelijk voor eventuele schade of als iets kwijtraakt. Tenzij wij iets anders hebben afgesproken. Cool toch?

> Artikel 12 - Duurtransacties duur, opzegging en verlenging

Opzeggen:
Als wij een deal hebt gesloten voor onbepaalde tijd, waarbij je regelmatig spullen (inclusief elektriciteit) of diensten krijgt, mag je die op elk moment opzeggen. Er gelden wel regels en je moet het uiterlijk één maand van tevoren aankondigen. Hetzelfde geldt voor een deal voor bepaalde tijd, je kunt die op elk moment opzeggen, maar dan aan het einde van de afgesproken periode, ook met een maand van tevoren aankondigen.

Je kunt deze deals altijd opzeggen, niet alleen op specifieke momenten, en je moet dit doen op dezelfde manier als je de deal hebt gesloten. Ook geldt dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.

Verlenging:
Een deal voor bepaalde tijd, waarbij je regelmatig spullen of diensten krijgt, mag niet automatisch langer doorgaan. Er is wel een uitzondering voor dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften, die mogen stilzwijgend maximaal drie maanden verlengd worden. Maar, als consument kun je deze verlengde deal aan het einde van die periode op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand.

Een deal voor bepaalde tijd, die gaat over regelmatige levering van spullen of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde tijd verlengd worden als jij als consument op elk moment mag opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand. In het geval van levering van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften is de opzegtermijn maximaal drie maanden.

Een proef- of kennismakingsabonnement wordt niet automatisch verlengd en eindigt vanzelf na de afgesproken proefperiode.

Duur:
Als een deal langer dan een jaar duurt, mag je als consument na een jaar op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand, tenzij het redelijk en billijk is om dit vóór het einde van de afgesproken duur te voorkomen.

> Artikel 13 - Betaling

Als je iets koopt, moet je binnen twee weken betalen, tenzij we iets anders hebben afgesproken. Koop je een artikel in de webshop, dan betaal je op het moment dat je bestelt.

Die twee weken gaan in vanaf het moment dat je hebt besloten om het te kopen. Als het gaat om een dienst, begint die periode pas nadat je een bevestiging hebt ontvangen.

Bij het kopen van spullen (buiten de webshop) mogen wij niet eisen dat je meer dan de helft vooruitbetaalt. Als je wel vooruitbetaalt, hebben wij het recht om pas te beginnen met leveren nadat je hebt betaald.

Als je betaalgegevens niet kloppen, moet je dat meteen aan ons laten weten.

En als je niet op tijd betaalt, kunnen wij extra kosten in rekening brengen, maar alleen binnen de grenzen van de wet.

> Artikel 14 - Klachtenregeling

Onze  regeling voor klachten vind je terug onderaan elke webpagina. Als je iets te klagen hebt over hoe iets is gegaan, moet je dat snel en duidelijk vertellen aan ons nadat je hebt gemerkt dat er iets mis is gegaan.

Binnen twee weken na het melden van de klacht krijg je antwoord van ons. Als het langer duurt, laten wij ze je dit binnen die twee weken weten nadat wij je klacht hebben ontvangen en vertellen wij je wanneer je een uitgebreider antwoord kunt verwachten.

Als we er samen niet uitkomen met de klacht, wordt het een serieuzer probleem dat we kunnen voorleggen aan een speciale regeling voor geschillen. Maar liever voorkomen we dit natuurlijk samen!

> Artikel 15 - Geschillen

Als wij er samen niet uit komen over iets waar de algemene voorwaarden op slaan dan geldt alleen de Nederlandse wet.

We kunnen dan ons geschil voorleggen aan de kantonrechter in Assen. Beide partijen, jij en wij, kunnen dat doen, maar wel rekening houdend met de regels hierover. Maar hè, we voorkomen dit samen liever en vinden liever een oplossing voor ons probleem!

> Artikel 16 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

Andere regels dan deze algemene regels mogen niet slechter zijn voor jou als klant. Ze moeten opgeschreven worden, of op een manier die jij makkelijk kunt bewaren, bijvoorbeeld op je computer.

Officiële algemene voorwaarden in juridische taal

> Artikel 1 - Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

 • Bedenktijd : de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
 • Consument : de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;
 • Dag : kalenderdag;
 • Duurtransactie: : een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
 • Duurzame gegevensdrager : elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
 • Herroepingsrecht : de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
 • Ondernemer : de natuurlijke of rechtspersoon die verbonden is aan deze webshop en producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
 • Overeenkomst op afstand : een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken
  voor communicatie op afstand;
 • Techniek voor communicatie op afstand zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst

> Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

The Lente Company handelend onder de naam lentecompany.nl

Vestigingsadres

 • Valsteeg 6
 • 7751 RK Dalen
 • Kvk nummer: 01128507
 • BTW id nummer: NL103091312B01

Bereikbaarheid

 • Maandag    09:00-12:00 en 14:00-17:00
 • Dinsdag     09:00-12:00 en 14:00-17:00
 • Woensdag  09:00-12:00
 • Donderdag 14:00-17:00
 • Vrijdag       09:00-12:00 en 14:00-17:00

Bereikbaar via

 • Telefoon: +31(0)6-134 00 366
 • Mail: info@lentecompany.nl

> Artikel 3 - Toepasselijkheid

 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke totstandgekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
 2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
 3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische
  weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
 4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

> Artikel 4 - Het aanbod

 1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
 2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
 3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:
  • de prijs inclusief belastingen;
  • de eventuele kosten van aflevering;
  • de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen – daarvoor nodig zijn;
  • het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;
  • de wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst;
  • de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de ondernemer de prijs garandeert;
  • de hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten van het gebruik van de techniek voor communicatie op afstand worden berekend op een andere grondslag
   dan het reguliere basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel;
  • of de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd, en zo ja op welke – wijze
   deze voor de consument te raadplegen is;
  • de manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen;
  • de eventuele andere talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten;
  • de gedragscodes waaraan de ondernemer zich heeft onderworpen en de wijze waarop de consument deze gedragscodes langs elek-
   tronische weg kan raadplegen;
  • de minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een duurtransactie.

> Artikel 5 - De overeenkomst

 1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
 2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
 3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
 4. De ondernemer kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
 5. De ondernemer zal bij het product of dienst aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:
  • a. het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan;
  • b. de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;
  • c. de informatie over garanties en bestaande service na aankoop;
  • d. de in artikel 4 lid 3 van deze voorwaarden opgenomen gegevens, tenzij de ondernemer deze gegevens al aan de consument heeft verstrekt vóór de uitvoering van de overeenkomst;
  • e. de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is.
 6. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.

> Artikel 6 - Herroepingsrecht

Bij levering van producten:

 1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenk termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.
 2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Bij levering van diensten:

 1. Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.
 2. Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering terzake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

> Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping

 1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening.
 2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

> Artikel 8 - Uitsluiting herroepingsrecht

 1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor zover voorzien in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
 2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:
  • a. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
  • b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
  • c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
  • d. die snel kunnen bederven of verouderen;
  • e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
  • f. voor losse kranten en tijdschriften;
  • g. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.
 3. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:
  • a. betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
  • b. waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;
  • c. betreffende weddenschappen en loterijen.

> Artikel 9 - De prijs

 1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw tarieven.
 2. In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
 3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
 4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en:
  • a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
  • b. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
 5. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.

> Artikel 10 - Conformiteit en garantie

 1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke
  bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
 2. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.

> Artikel 11 - Levering en uitvoering

 1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
 2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar heeft gemaakt.
 3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.
 4. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen.
 5. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een eventuele retourzending zijn voor rekening van de ondernemer.
 6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

> Artikel 12 - Duurtransacties duur, opzegging en verlenging

  Opzegging

  1. De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
  2. De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
  3. De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:
   • te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;
   • tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;
   • altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.

   Verlenging

  4. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.
  5. In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
  6. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
  7. Een overeenkomsten met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.Duur
  8. Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

> Artikel 13 - Betaling

 1. Voorzover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn als bedoeld in artikel 6 lid 1. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
 2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag in algemene voorwaarden nimmer een vooruitbetaling van meer dan 50% worden bedongen. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
 3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
 4. In geval van wanbetaling van de consument heeft de ondernemer behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de consument kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.

> Artikel 14 - Klachtenregeling

 1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
 2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
 3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
 4. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

> Artikel 15 - Geschillen

 1. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
 2. Geschillen tussen de consument en de ondernemer over de totstandkoming of uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door deze ondernemer te leveren of geleverde producten en diensten, kunnen, met inachtneming van het hierna bepaalde, zowel door de consument als de ondernemer worden voorgelegd aan de kantonrechter te Assen.

> Artikel 16 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame
gegevensdrager.

Want to learn more?

Check out these articles below

Emoties en gevoelens Het verschil en de invloed op jouw leven.Het verschil begrijpen tussen emoties en gevoelens helpt ons beter

Lees meer

DISC CommunicatieWat is DISC? En wat kun je ermee?Wil je beter begrijpen hoe mensen in elkaar zitten en hoe je

Lees meer

De kracht van de Consciëntieuze stijlMet een DISC -vragenlijst meet je de intensiteit van de DISC stijlen bij iemand. De

Lees meer

De kracht van de Stabiele stijlMet een DISC -vragenlijst meet je de intensiteit van de DISC stijlen bij een persoon.

Lees meer